PRP–Platelet Rich Plasma–en medicinsk upptäckt som blev en skönhetsbehandling.

Söker du en naturlig skönhetsbehandling? Inget är naturligare än PRP: Injektioner av plasma med hög koncentration av blodplättar från ditt eget blod (och låt dig inte skrämmas av att behandlingen också kallas Vampyrmetoden!) PRP bygger på att blodplättar (engelska; platelets) innehåller tillväxtfaktorer som både läker sår, skapar föryngring av celler och nybildning av blodkärl. PRP har därför länge använts inom medicinska behandlingar, inom ortopedi, gynekologi, urologi, idrottsmedicin mm. En PRP-behandling för huden betyder att hudlagren föryngras, skador läker och cirkulationen i huden förbättras då PRP gör att nya blodkärl bildas –särskilt viktigt för dig som är lite äldre och/eller länge har rökt. Resultatet är en yngre, fräschare och smidigare hud.

Hur går behandlingen till?

PRP-behandling börjar med att lite blod tas, som ett blodprov. Du får vänta en stund medan blodet centrifugeras för att få fram platelet-rich-plasma med hög koncentration av blodplättar. Med PRP kan du behandla dekolletage, hårbotten eller händer med en helt naturlig skinbooster. Vår PRP-behandling görs helt utan tillsatser, det är bara ditt blod som används, och därmed finns ingen risk för allergier. Om du behandlar ansikte, dekolletage eller händer får du bedövning med Emla kräm medan du väntar på att vi framställer platelet- rich-plasma, PRP.

PRP-behandling sätter igång en process av cellförnyelse. Vi rekommenderar att behandlingen upprepas efter ca en månad, så att processen förstärks.

På F. Imanuell Estetisk klinik har vi utbildning för- och lång erfarenhet av att arbeta med PRP. Vi är även certifierade för

PRP för Ansikte/ Acneärr/ Dekolletage/Händer/

PRP för Hårbotten/ Håravfall

PRP-behandling för män:
P-shot

PRP-behandling för kvinnor:
O-shot -Vaginova