Ögonplastik

Vår hud blir med åren mindre elastisk, det gäller också huden runt ögonen vilket kan resultera i ett hudöverskott på övre ögonlocket. Ofta uppträder problemen i medelåldern (40 – 60 år) men de kan komma tidigare i livet och beror då vanligen på arvsanlag.

Att ständigt ”se trött ut” eller uppleva att man ”ser mycket äldre ut” påverkar självkänsla och välbefinnande, hängande ögonlock är därför ett vanligt område för estetiska behandlingar. Icke-kirurgiska behandlingar (Plasma pen eller injektionsbehandlingar) kan avhjälpa mindre problem men för en varaktig förbättring av överskott av hud kring ögat är ögonlocksplastik ett bättre val.
Andra problem som även kan operas i lokalbedövning är

  • Xantelasma (gulaktiga, upphöjda fläckar kring ögat)
  • Entropion (inåtvänt ögonlock)
  • Ektropion (utåtvänt ögonlock)
  • Små godartade tumörer
  • Pterygium

Boka en tid för konsultation med Dr. Saeid, specialist i oftalmologi  (ögonläkare) med över tjugo års erfarenhet av ögonkirurgi. Du får en bedömning om en operation i lokalbedövning passar för dina problem, får svar på dina frågor och får berätta vilka förväntningar du har på en operation.
Du förbinder dig inte till något vid konsultationen, du får med dig en broschyr med information om operationen och vad man bör tänka på före och efter så att du i lugn och ro kan läsa igenom detta hemma. Konsultation ska alltid göras minst 7 dagar innan tid för operation kan bokas in.

Bokadirekt