Vanliga frågor-

På konsultation svarar vi på dina frågor och ger dig förslag på behandlingar utifrån dina önskemål. Välkommen!

Stylage består av hyaluronsyra, ett naturligt ämne som vi har under huden. Ämnet är inte permanent. Stylage innehåller mannitol som är en antioxidant vilken gör att materialet håller sig längre.

Nej, vi använder bara Stylage, som är en pålitlig filler från Vivacy.

Det är individuellt och beror på kroppens ämnesomsättning, ålder och livsstil. Vanligen håller sig materialet flera månader. Rökning påverkar materialet negativt så att det försvinner snabbare.

Stylage med lidocain i sprutan ger en smärtfri behandling, vi rekommenderar alltid detta för läppförstoring då läppar är känsliga, särskilt om det är första gången du gör en läppförstoring.

Om du istället vill välja filler utan lidocain får du en bedövning med Emla kräm.

Man bör inte sola under två veckor efter behandling.

Det går bra att göra makeup dagen efter.

Blåmärken kan ibland uppstå, men de försvinner efter ca tre dagar och kan behandlas med receptfri salva.

Nej, bara om man har målsmans med sig, alternativt att man har med sig målsmans skriftliga medgivande och hans/hennes ID-kort, samt tel nr som vi kan nå målsman på.

Botox är namnet på en mycket försvagad form av toxinet botulinumtoxin, som produceras av bakterien Clostridium botulinum. Botox verkar muskelavslappnande. Inom sjukvård används Botox för att behandla bl.a. svettningar, migrän och tandgnissling. Inom skönhetsbehandlingar används en svagare styrka Botox för att plana ut rynkor och veck.

Vi använder Botox Vistabel från läkemedelsföretaget Allergan

Effekten av Botox kommer inte på en gång, resultatet visar sig efter 7-10 dagar.

Botox ges i en standardmängd för det område som ska behandlas. En starkare dos kan ge oönskade effekter. Vänta alltid ut resultatet (10 dagar).

Resultatet håller 3-5 månader.

Dagarna efter behandling – helst upp till en vecka efteråt- bör man inte dricka alkohol, inte träna och inte bada bastu. Man ska inte heller massera eller trycka på området där botox injicerats.

Det går bra att göra en ny behandling efter 3 månader.

Nej, man ska inte göra behandling med Botox, varken när man är gravid eller när man ammar.

Vid trådlyft används en kirurgisk tråd, PDO-tråd, som använts mer än 30 år inom kirurgi. Tråden är säker, mycket tunn och ger inte allergiska reaktioner. Efter bedövning med bedövningskräm förs tråden in under huden. Trådlyftet stramar upp huden och ger en omedelbar effekt men den fulla effekten fås efter ca tre månader då PDO-tråden brutits ned och det under denna tid har bildats kollagen kring tråden. Kollagenet ger huden stadga och ger en uppstramning: Ett lyft.

Effekten av ett trådlyft varar 12-24 månader, beroende på ålder, livsstil, hälsa och diet.

Använd inte vitamin E, Omega fiskolja och undvik alkohol 1-2 dagar före  trådlyft samt 1-2 dagar efter behandling (dessa ökar risken för blåmärken).

Efter trådlyft kan det ömma när man tuggar och det kan smärta till när man gapar stort, vi rekommenderar därför soppa eller något annat lättuggat de första 3-4 dagarna. Två veckor efter trådlyft bör man inte heller planera in tandläkarbesök som kräver att man gapar under lång tid.

Upp till en vecka efter trådlyft ska man inte träna, inte lyfta något tungt och inte bada bastu. Undvik första dagarna att sitta med huvudet nedböjt länge ( som när man knyter skor) då det ökar svullnaden. Sov på rygg för att minska svullnad och för att undvika tryck på området där trådarna lagts.

Gör inte behandling med ansiktsmassage upp till två veckor efter trådlyft. Laserbehandling ska inte göras före tolv veckor  efter trådlyft då värme kan förstöra trådarna. Det går däremot utmärkt att kombinera trådlyft med PRP/ Vampyrmetoden som ytterligare verkar för att föryngra huden och ge den mer stadga.

Som vid alla behandlinga där man använder nålar kan det uppstå blåmärken, viss svullnad och lyftet kan de första dagarna se “ojämnt” ut. dessa effekter lägger sig succesivt, blåmärken kan ta upp till 14 dagar (på apoteket finns Hyridoid kräm som påskyndar tillbakagång av blåmärken).

Vårt blod innehåller plasma, röda blodkroppar, vita blodkroppar och blodplättar. Blodplättarna har en viktig uppgift vid läkning av sår då de innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar nybildning av celler. PRP står för Platelet Rich Plasma= Plasma med hög koncentration av blodplättar. Genom att injicera PRP stimuleras huden att nybilda celler. Huden föryngras därigenom i en helt naturlig process.

En mindre mängd av ditt blod tas, på samma sätt som vid ett vanligt blodprov. Blodet centrifugeras så att det separeras fram plasma med hög koncentration av blodplättar- PRP. Från denna koncentration injiceras sedan små mängder PRP med ytliga nålstick i huden.

Ja, det är ditt eget blod som används, det finns ingen risk för allergiska reaktioner.

Behandlingar med PRP har länge använts inom sjukvården, framförallt inom ortopedi (läkning av artroser, idrottsskador mm) och urologi. På senare år har man upptäckt nya områden och det finns nu vetenskaplig forskning som visar på positiva resultat. PRP används även för att behandla underlivsproblem både hos kvinnor och män. Läs gärna vår information om Vaginova (fliken Behandlingar), för kvinnor. Inom kort kommer vi även att börja behandla med P-shot, för män.

PRP ger en föryngring av huden, den blir smidigare och slätare, i princip kan man behandla över hela kroppen. Vanligt är att man behandlar ansiktet ( även mot acneärr), hårbotten (mot håravfall) decolletage och händer (handryggen).

PRP- behandling startar en naturlig process som måste ges tid. Man kan se resultat redan efter en behandling men för att ge ett fullständigt resultat bör man upprepa behandlingen. Vi rekommenderar tre PRP- behandlingar med en månads mellanrum.

Som vid alla behandlingar med nålar kan det uppstå blåmärken efteråt.

Biofiller har utvecklats ur PRP-behandling ( se ovan). I vårt blod finns plasma, röda blodkroppar, vita blodkroppar och blodplättar. Biofiller framställs av plasma, PPP står för Platelet Poor Plasma.

Precis som vid PRP-behandling tas en liten mängd av ditt blod- som vid ett vanligt blodprov. Blodet centrifugeras så att en del plasma separeras ut. I en särskild apparat processas sedan plasman till en filler. Denna injiceras sedan på samma sätt som syntetisk filler.

Biofiller är något mjukare än syntetisk filler och passar därför inte för läppförstoring. För läppar rekommenderar vi  istället Stylage M eller Special Lips med lidocain för en smärtfri behandling.

Biofiller passar för att fylla ut rynkor och veck, samt ge volym till kinben.

Biofiller tillverkas  helt av din egen blodplasma. Det fins ingen risk för allergiska reaktioner.

Biofiller är mjukare än syntetisk filler. En del kunder upplever att den försvinner fort.