Vi svarar alltid på dina frågor och ger dig råd på en konsultation. Du når oss även på 0706647087

Från och med 1 juli 2021 gäller en ny lag som säger att konsultation alltid måste bokas om

Du är ny kund hos oss
→ Du vill boka en behandling som Du inte har gjort hos oss tidigare
→ Du är kund hos oss men inte har gjort någon behandling de senaste 6 månaderna

Alla behandlingar där man använder nålar kan ge upphov till blåmärken, hematom, en utgjutning av blod under huden som orsakats av att ett litet blodkärl skadats. Det är inte  farligt och blåmärket försvinner naturligt, tiden det tar varierar från ca en vecka till några veckor, beroende på var blåmärket sitter och hur sort det är.
Blåmärken kan visa sig på en gång, om de ligger ytligt i huden, men det kan även ta någon dag innan de syns om de ligger djupare ned i hudlagren. Ett blåmärke ändrar färg när det bryts ned: Från blå/rött till gul/grönt och slutligen brunaktigt- därefter försvinner det. Blåmärken kan flytta på sig och ”rinna neråt”- det beror på tyngdlagen och är alltså helt naturligt. På apoteket finns receptfri Hirudoidkräm som påskyndar att blåmärken löses upp och kan används på mindre blåmärken.

Behandlingar med nålar kan ge upphov till svullnad. Områden som svullnar lätt är området kring ögonen, runt mun och läppar och efter käklinjen. På morgonen är det normalt att man är svullen i ansiktet efter natten, särskilt kring ögonen. Efter behandling kring ögonen kan du använda kylande ögonmask så snart injektionshål och dyl. har läkt.

Vi använder enbart Stylage fillers från det franska företaget Vivacy. Stylage är en CE-märkt produkt vilket garanterar att den uppfyller EU´s krav på säkerhet, hälsa, funktion och miljöpåverkan.
Vi handlar våra fillers enbart från Stylage huvuddistributör i Skandinavien vilket gör att du som kund kan känna dig trygg med att du får en äkta produkt från Vivacy.
Du kan välja behandling med Stylage M (läppar, nasolabialveck, argrynka), Stylage XL (volym till kinder) eller Stylage Hydromax för återfuktning av hud; exempelvis för fina linjer och dekolletage (se även PRP för hudföryngring).
Du får alltid bedövning med emlakräm. Med lidokain i sprutan blir din behandling helt smärtfri – vi rekommenderar att du väljer detta för läppförstoring då läppar är särskilt känsliga.

Hur länge materialet håller är individuellt, det beror på ämnesomsättning, ålder och livsstil men du bör kunna räkna med hållbarhet mellan 3-6 månader, ibland längre. Rökning påverkar hållbarheten negativt så att fillern försvinner snabbare.

EFTER BEHANDLING: Undvik att röra vid området där fillern injicerats, tvätta bara med vatten första dygnet.
Som vid alla behandlingar där man använder nålar kan det bli blåmärken som försvinner normalt inom någon vecka. Efter ett dygn går det bra att använda makeup. Undvik att sola upp till två veckor efter behandling.

 

Botox ges i en standardmängd för det område som ska behandlas och den muskelavslappnande effekten som får rynkor och veck att planas ut visar sig efter ca 10 dagar. En starkare dos än standardmängden kan ge oönskade effekter, vänta därför alltid ut resultatet innan du hör av dig för en eventuell touch-up.
Vanligen håller resultatet 3-5 månader och det går att göra en helt ny behandling efter 3 månader.

EFTER BEHANDLING: Dagarna efter behandling- gärna upp till en vecka – bör man inte dricka alkohol, inte träna och inte bada bastu. Man ska inte massera eller trycka på området där botox injicerats och inte heller göra behandling med microneedling, allt detta för att Botox inte ska sprida sig på ett felaktigt sätt i muskeln.

Se våra erbjudanden för Botox där du kan välja ett eller flera områden att behandla.

Botox ges i en standardmängd för det område som ska behandlas och den muskelavslappnande effekten som får rynkor och veck att planas ut visar sig efter ca 10 dagar. En starkare dos än standardmängden kan ge oönskade effekter, vänta därför alltid ut resultatet innan du hör av dig för en eventuell touch-up.
Vanligen håller resultatet 3-5 månader och det går att göra en helt ny behandling efter 3 månader.

EFTER BEHANDLING: Dagarna efter behandling- gärna upp till en vecka – bör man inte dricka alkohol, inte träna och inte bada bastu. Man ska inte massera eller trycka på området där botox injicerats och inte heller göra behandling med microneedling, allt detta för att Botox inte ska sprida sig på ett felaktigt sätt i muskeln.

Se våra erbjudanden för Botox där du kan välja ett eller flera områden att behandla.

Nej, man ska inte göra behandling med Botox, varken när man är gravid eller när man ammar.

Vid trådlyft används en kirurgisk tråd, PDO-tråd, som använts mer än 30 år inom kirurgi. Tråden är säker, mycket tunn och ger inte allergiska reaktioner. Efter bedövning med bedövningskräm förs tråden in under huden. Trådlyftet stramar upp huden och ger en omedelbar effekt. PDO-tråden kommer att lösas upp och när tråden brutits ned ( efter 3-5 månader) har kollagen bildats där tråden legat.  Kollagenet ger huden stadga och gör att lyftet håller – upp till ca 12 månader ( som alltid är detta  individuellt). Om trådlyftet upprepas efter 6-9 blir hållbarheten för lyftet längre.

Före trådlyft:

Undvik helst vitamin E, Omega 3 fiskolja och alkohol 1-2 dagar före  trådlyft, samt 1-2 dagar efter behandling, då dessa ökar risken för blåmärken.

Efter trådlyft :

  • Det kan kännas ömt när man tuggar och det kan smärta till när man gapar stort Vi rekommenderar därför soppa eller något annat lättuggat de första 3-4 dagarna. Två veckor efter trådlyft bör man inte heller planera in tandläkarbesök som kräver att man gapar under lång tid.
  • Upp till en vecka efter trådlyft ska man inte träna, inte lyfta något tungt och inte bada bastu.
  • Boka inte ansiktsmassage upp till två veckor efter trådlyft. Laserbehandling ska inte göras före tolv veckor  efter trådlyft då värme kan förstöra trådarna. Det går däremot utmärkt att kombinera trådlyft med PRP/ Vampyrmetoden som ytterligare verkar för att föryngra huden och ge den mer stadga.
  • Som vid alla behandlingar där man använder nålar kan det uppstå blåmärken och svullnad.
  • Du får alltid vår broschyr om trådlyft med dig hem så att du i lugn och ro kan läsa informationen och våra Goda råd efter trådlyft.

Vårt blod innehåller plasma, röda blodkroppar, vita blodkroppar och blodplättar. Blodplättarna har en viktig uppgift vid läkning av sår då de innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar nybildning av celler. PRP står för Platelet Rich Plasma= Plasma med hög koncentration av blodplättar. Genom att injicera PRP stimuleras huden att nybilda celler. Huden föryngras därigenom i en helt naturlig process.

Behandlingar med PRP har länge använts inom sjukvården, framförallt inom ortopedi (läkning av artroser, idrottsskador mm) och urologi. På senare år har man upptäckt nya områden och det finns nu vetenskaplig forskning som visar på positiva resultat. PRP används även för att behandla underlivsproblem både hos kvinnor och män. Läs vår information om behandling med O-shot -Vaginova  för kvinnor. Vi behandlar även med P-shot, för män.

En mindre mängd av ditt blod tas, på samma sätt som vid ett vanligt blodprov. Blodet centrifugeras så att det separeras fram plasma med hög koncentration av blodplättar- PRP. Från denna koncentration injiceras sedan små mängder PRP med ytliga nålstick i huden.

Ja, det är ditt eget blod som används, det finns ingen risk för allergiska reaktioner.

PRP ger en föryngring av huden som gör den smidigare och slätare. I princip kan man behandla över hela kroppen. Vanligt är att man behandlar ansiktet (även mot acneärr), hårbotten (mot håravfall) dekolletage och händer (handryggen).

PRP- behandling startar en naturlig process som måste ges tid. Man kan se resultat redan efter en behandling men för att ge ett fullständigt resultat bör man upprepa behandlingen. Vi rekommenderar tre PRP- behandlingar med en månads mellanrum.

Biofiller, PPP, platelet-poor-plasma, är en variant av PRP behandling där utgångspunkten är ditt eget blod. Istället för att använda den del av plasman som rik på blodplättar används den del som har låg andel blodplättar. Plasman centrifugeras och behandlas till en gel som kan injiceras på samma sätt som syntetisk filler.
Biofiller passar för att fylla ut rynkor och veck, samt ge volym till kinben. Biofiller är mjukare än syntetisk filler. En del kunder upplever att den försvinner fort, men om man inte vill använda syntetisk filler är biofiller ett bra alternativ.

Före behandling:
Behandlingen ska inte göras om du är solbränd, undvik att sola upp till 4 veckor före behandling. Plasma IQ bör inte göras om du har lätt för hyperpigmentering; mörka områden i huden.

Efter behandlingen:
Strax efter behandling kan området svida något. Första och andra dagen kan området som behandlats svullna, det gäller särskilt området kring ögonen och därför behandlas aldrig ovan ögat och under ögat vid samma tillfälle.
Det är viktigt att hålla området rent och torrt, badda med ljummet vatten, använd gärna alsollösning. Vi rekommenderar även Aloe vera gel som svalkar och läker. Du får med dig hem vår broschyr som ger dig råd om hur du ska sköta det behandlade området.
Efter ca 7-10  dagar börjar de bruna skorporna ramla av och huden börjar läka, hur lång tid detta tar beror på hudtyp och ålder.
När skorporna ramlat av är huden där under lätt rosa och lite skör, det är nybildad hud och den ska skyddas med solskyddsfaktor 50. Om du gör behandlingen under våren eller sommartid bör du vara extra noggrann med detta.